fbpx

KAKO HITRO DO SPROSTITVE

KAKO HITRO DO SPROSTITVE?
Protipomenka stresa je sprostitev. Ampak kako v nekem trenutku hitro priti do sprostitve nabranih občutkov v nas?
Zanimivo, da že več stoletij, v jogi celo tisočletja ljudje raziskujejo kako priti do boljšega počutja. Pionirji na različnih področjih so odkrivali tako alternativna zdravila kot tudi druge poti, da bi človek prišel do boljšega zdravja in notranjega miru. Niso samo današnji časi tisti, ki zahtevajo od nas, da spremenimo način delovanja. So pa zunanji motilci precej bolj izpopolnjeni, da ujamejo našo pozornost in je ne izpustijo.
In zdaj na vprašanje kako sprostiti napetosti, podajam 2 načina (lahko jih je tudi več;)) katera uporabiš eno za drugim.
  1. Hitro do sprostitve lahko pridemo s tekom, hitro hojo, plesom ali neko fizično dejavnostjo, ki požene naše srce v tek. Torej kardio vadba. Takrat naše napetosti popustijo zaradi fizičnega napora. V duhovnosti poznamo Osho-ja, ki je razvil krasne dinamične meditacije, ko delaš do roba svojih zmožnosti, da lažje spustiš napetosti.
  2. korak – ZDRAVLJENJE OBČUTKOV: Pod stresom in napeti smo zaradi nečesa, ki se dogaja znotraj nas. Ljudje imamo to tendenco, da občutke lepo potlačimo oziroma pustimo v sobi Pozabe. Na nek način se tako zaščitimo, da gremo lažje skozi dan/življenje, ampak prej kot slej, se bo treba s temi občutki soočiti, jih objeti in sprejeti. Drugače se bodo vedno znova vračali in nam ponagajali ravno takrat, ko je tega najmanj treba 😉
KAKO TOREJ HITRO DO SPROSTITVE V PRAKSI
Ko se ti začne nabirati, najprej izpleši vse napetosti (ali steči, pojdi ven in hodi v hrib). Potem se doma uleži na ležalko in začni globoko dihati. Na pomoč pokliči nadangela Mihaela in Rafaela in si začni priznavati vse občutke. Globoko dihanje ti bo pomagalo umirit se in priti do srčike tvojih težav. Dovoli občutkom, da pridejo na površje, poj, izrazi skozi glas ali se samo zjokaj. Več kot si dovoliš izraziti, večji učinek bo imela tehnika. Dostikrat nam ego nagaja, a se mu ne daj, priznaj si vso resnico. In ko boš en čas takole dihal/a, bo začutil/a kako postajaš lažji/a, morda boš začutil/a svetlobo ali radost. Ko pride do popolne sprostitve, zaključi meditacijo z vizualizacijo.
ZAKLJUČI Z ZLATIM DEŽJEM
Na koncu vizualiziraj kako nate pada zlat dež. Odpri se mu in napolni z njim vsako celico. Počivaj še nekaj časa in uživaj v svoji energiji.
Želim ti uspešno zdravljenje 🥰
Leticija Fortin

Nazaj

Naročite se na naše novice

Naročite se na naše novice

Pridružite se našemu poštnemu seznamu, če želite prejemati najnovejše novice in posodobitve naše ekipe.

Uspešno ste se naročili!