fbpx

Ko me je nihalo povleklo vase

Ko me je nihalo povleklo vase

Zadnjič sem poslala mail z novico, da bo oktobra prišlo zdravilo in da potem naj ne bi več vsiljevali cepljenja. Možno, da je to vse res in bo res tako, ampak zakaj bi čakala na nekaj kar bo nekje v prihodnosti? Polagala svoje upe (in energijo) tja in pričakovala zunanjo rešitev?
Zato, ker čutim kolektivno napetost in bi se je rada rešila. Ker čutim stres in jezo, ko pridem v trgovski center in moram pokazati pct. Ker ne maram, da me nekdo sili v nekaj, kar nočem.
Kaj v tej situaciji sploh narediti?

Ko iščem odgovore zunaj, sem še bolj zmedena. Količina informacij na netu me duši, včasih me spravlja v še večji pritisk in jezo in na tak način izgubim ogromne svoje krasne energije.
Verjetno se s tem soočaš tudi ti, sploh če delaš v sistemu, ki ti ves čas nekaj zapoveduje. Veš, zelo težko je podati odgovor, ki si ga želiš slišati. Težko je 100% reči, da je vse skupaj teorija zarote, ali da zdrži, saj bo kmalu mimo. Nič od tega ti ne morem obljubiti, kajti sam plan, kaj se bo dogajalo na zemlji, je preobsežen za moje dojemanje. Vsake toliko dobim kak uvid in to je to. Vedno, ko želim vprašati več, me tiha sila potisne vase.
»Bodi v sebi! Zaupaj si! Spuščaj strahove in jezo. Odvezuj se od stvari, ki ti škodijo. Ne sodi!« pravi.

Hja, tudi sama bi rada vedela vse, da bo končno mir v meni. Ampak ta »vse« je samo potreba ega. Ker življenje ne bi bilo potem tako čarobno, če vnaprej že vse veš, kajne? Tako pa se učim potrpljenja in iz dneva v dan odkrivam nove sposobnosti, spuščam bremena in iščem smisel življenja (še vedno ;)).
Zadnje čase sem zelo napeta, ker imamo veliko stvari za urediti. Prosta za vikend nisem bila že par mesecev, saj gradimo hišo, kmalu pa nas čaka še selitev. 2 močni stvari za katere je potrebno ogromno energije.
Pomagam si s tehnikami, da sproščam napetosti, spuščam dogodke, ki mi ne prijajo in gledam kaj mi vse skupaj sporoča. Ko naredim magične gibe, sem kot prenovljena in lahka kot pero. Krasno je takrat. Nekaj časa. Potem pride zopet nov val izzivov in energij, jaz pa: “Jovo na novo, Leticija požen! 🙂

»Nobody said it was easy!« pojejo Coldplay. In res je tako. V zgodovini zemlje so vedno bili izzivi, eni imajo srečo in gredo lažje skoznje, drugi pa moramo vložiti malo več časa in energije vase. Žal nekateri tudi obupajo in ne moremo jim zameriti, ker vemo, da so vse naše osebne bitke v nekem trenutku lahko zelo težke.
Ko smo soočeni z izzivom je pomembno kako se nanj odzovemo. Ali bomo uspeli ohraniti mirno glavo, bomo dali vse od sebe ali pa bomo zbežali stran. No, če zbežimo stran, nas le-ti vedno počakajo. Izzivi s katerimi smo soočeni so tukaj z namenom. Večji kot so, hitreje napredujemo. Ko premagamo eno oviro, se energija sprosti in odprejo se nam nova vrata.

Zdaj s to situacijo je seveda zelo pestro. Jezni smo, ogorčeni, čutimo, da pravila niso poštena. Da posegajo v naše pravice in včasih je težko dojeti, da je kaj takega sploh možno. Ampak tako je. Kaj lahko sedaj sploh še naredimo?

Jaz delam na tem, da vse te občutke, ki mi butajo na plano, razrešim v sebi. Če se le da, ne stopam na eno ali drugo stran. Želim si biti in ostati nevtralna, ker tako lažje diham. Takoj, ko se poistovetim z neko idejo, obsojam ali pa se jezim, že čutim kako me nevidna sila grabi in zahteva od mene, da čustveno odreagiram (seveda, ker je tej sili moja energija hrana). Ko odreagiram dejansko brezplačno podarim tej sili svojo energijo. Zakaj že? Za nek varljiv občutek, da delam prav za skupno dobro. Samo kako delam prav, če gre moja energija neznanemu prejemniku? Kaj ne bi bolje, da svojo energijo vložim vase? Za svoje preboje, soočanja in realizacijo mojih namer, ne pa za napajanje čudnih entitet. Grrr! Sem spet malo jezna nase, ker še osel ve, da se gre samo 1x na led.

Moji uvidi v ozadje energij skozi leta, so mi pokazali, da se kolektivna mnenja in prepričanja združijo v energijska nihala. To pomeni, da se naredi na energijski ravni tvorba, kjer se združijo enake ali podobne energije. Recimo, da si za to, da se sprejme nek nov zakon. Svojo energijo začneš usmerjati v to nihalo, ki pridobiva na moči. Več kot je udeležencev, močnejše je. Te zanima kako gre tvoja energija tja?
Kjer je tvoja pozornost, tam je tvoja energija. Tvoja energija pa so tvoje misli in občutki – ko se o novem zakonu pogovarjaš, komentiraš, objavljaš, prepričuješ ali kako drugače sodeluješ, se tvoja energija zbira v tem kolektivnem nihalu.

No, ker ima vesolje rado ravnovesje, in je sedaj preveč potenciala na eni strani, se bo ustvarila druga stran, ki bo nasprotnica tega zakona. Enako se bo zgodilo tam, druga stran bo našla razloge »proti« in brezkompromisno branila svoje in prav tako bodo vsi imeli prav, ker so se našli na neki skupni točki. Tako na tej strani druga skupina ljudi energizira svoje nihalo.
Medtem pa čas teče. Minuta, ura, dan, mesec, leto. Vedno nove in nove stvari se najdejo ter te okupirajo, da svojo energijo usmerjaš v različna nihala. Kaj pa tvoji načrti? Tvoje sanje? Tvoje želje? Kar nekako pozabiš, da imaš tudi ti svoje projekte in si jih želiš izpeljati, ker so te nihala tako okupirala, da komaj najdeš čas zase?
Vem, da se počutiš bolj živega, ko braniš eno ali drugo stran. Ampak ali se kdaj vprašaš kaj ti prinaša tak boj? Te osrečuje, podpira? Je sploh tvoj ta boj? Kaj ni to boj tvojega ega, da ima lahko končno enkrat prav?

Gre za to, da so se skozi celotno zgodovino ljudje borili za svoja načela in prepričanja. Zdaj je čas, da nehamo z boji in stopimo na nevtralno stran. V praksi to pomeni, da začutiš kaj ti je narediti. Tega ne delaš zato, ker pol Slovenije dela, ampak zato, ker tako čutiš v svoji biti. S tem, da je to delo zelo odgovorno. Pogledati moraš tudi sebe, ker nisi svetnik. Tudi ti imaš znotraj sebe okostnjake v omari, ki so mogoče pripeti na to tvojo željo, da se upiraš. Mogoče vse to izvira iz ranega otroštva, ko te oče ni poslušal ali ti je rekel, da nič ne znaš. Zdaj, v odrasli dobi, pa želiš pokazati očetu (beri : sistemu), da znaš, zmoreš in smeš.

Nihala so lahko zelo zavajajoča. Ko že misliš, da si našel »skupino«, ki ji je mar zate, ki ti podaja navodila kako in kaj, potem zgroženo ugotoviš, da imajo tudi ti ljudje v ozadju svoje agende. Jaz recimo takoj začutim nekoga, ki se predstavlja drugače, kot v resnici je. Energije že prepoznavam med sabo in to mi v življenju zelo prav pride.
Če želimo živeti v Resnici, potem moramo vedeti, da se zanašamo lahko samo nase in na svojo energijo. Ne obstaja rešitelj, ki te bo rešil, ti sam/a se boš lahko osvobodil/a nevidnih okov, če boš tako želel/a. S tem, ko sprejmeš resnico o sebi. V sebi.

Če te zanima kaj se v ozadju nevidnega energijskega sveta dogaja, si nujno preberi mojo knjigo Z energijo živim. Marsikaj ti bo postalo še bolj jasno. Lahko jo kupiš pri meni, na spletni v knjigarni Primus ali si jo izposodiš v knjižnici.
So pa tukaj še drugi avtorji, ki so name naredili močan vtis: Carlos Castaneda (Bitka za neznano), Vadim Zeland (Transurfing realnosti), Paul Coelho (Priročnik bojevnika luči), B.D. Benedict (Trgovci z dušami), Napoleon Hill (Premagajte hudiča) in mnogi drugi.

Splača se vedeti katere bitke bijemo in ali so sploh naše. Kolektivno se hitro lahko ujamemo v eno ali drugo stran, ker kot vidiš te energije hitro potegnejo notri. Zato ozavesti ali je bitka ki jo biješ za tvojo osebno svobodo ali za nekoga drugega. Sporoči mi kako se v tej situaciji počutiš in ali ti lahko kako pri tem pomagam.

Leticija Fortin

Nazaj

Naprej

Naročite se na naše novice

Naročite se na naše novice

Pridružite se našemu poštnemu seznamu, če želite prejemati najnovejše novice in posodobitve naše ekipe.

Uspešno ste se naročili!