fbpx

Magične kretnje z Rekapitulacijo

 1. Domov
 2. Programi
 3. Magične kretnje z Rekapitulacijo

Ali veš, da si s svojimi energijskimi nitmi  povezan/a z vsemi izkušnjami, osebami in dogodki, ki si jih doživel/a v tvoji preteklosti? Le-te nevidno vplivajo na tvoj vsakdan, tvoje odločitve, odzivanja, dojemanje sebe in drugih in obenem ustvarjajo očesu nevidne zapore na tvojem energijskem telesu.

MAGIČNE KRETNJE in REKAPITULACIJO izvajam in preučujem 15 let. V svet jih je prinesel Carlos Castaneda, kasneje tudi Victor Sanchez s svojim obširnim opisom same tehnike rekapitulacije. Moje osebne izkušnje s tema dvema šamanskima tehnikama so neverjetne. Največ pozornosti od vseh tehnik, kar jih poznam (pa jih ne poznam malo), namenjam prav njima. Dobesedno sem se ob prvi izvedbi l. 2001, zaljubila vanje.  

Te zanima zakaj?

Verjetno veš, da količina življenjske energije vpliva na vsa področja našega življenja- odnose, delo, psihično in fizično zdravje, dojemanje sebe in sveta okoli nas, samozavest, počutje, občutke, … Ljudje se zelo dobro zavedamo, kdaj smo brez energije, kdo nam jo »spije« in kje jo mi jemljemo. Temu je tako zato, ker smo bitja zaznave že od rojstva. Dostikrat vemo nekaj, še preden se zgodi, morda sanjamo dogodke, katere potem zares doživimo ali pa nam intuicija/srce pove, kaj narediti.  Samo poglejmo majhne otroke, kako so odprti in kako dobro še zaznavajo sebe in druge. In tudi mi lahko pridobimo nazaj svojo zaznavo, začnemo poslušati svoje srce in aktiviramo energijske potenciale, če le želimo.

Ko se rodimo, imamo na voljo 100% svoje energije. Z leti se ta odstotek zmanjšuje zaradi:

– nepravilnega oz. nezavednega načina delovanja;

– vzorcev;

– vzgoje;

– podedovanih lastnosti;

– pritiska okolice,…

Pa vendar energija ne izgine zares in pravzaprav ni izgubljena, ampak je zgolj »ujeta«. S pomočjo magičnih kretenj lahko »ujeto« energijo osvobodimo oziroma prerazporedimo, učinek pa je praktično takojšen.

Zanimivo, kajne?

Tudi fizika pravi, da energije ni mogoče ustvariti ali uničiti; lahko se samo prenese ali preobrazi. Enako so ugotovili mehiški šamani, ko so »videli«, da ima človek na voljo »samo« določeno količino energije, katero skozi življenje zgolj »prerazporeja«. Z nezavednim delovanjem jo izgublja, pa vendar je dobra novica ta, da jo lahko vso »povleče« nazaj. Obnovljen potem usmeri sproščeno energijo v tiste stvari, ki ga izpolnjujejo in radostijo.

Se želiš s svojo energijo spoznati tudi ti?

Delati z lastno energijo je mogočno dejanje. Lahko rečem tudi sveto. Sama delam z njo skoraj 2 desetletji in lahko potrdim, da ko svojo energijo dobim nazaj:

 • se počutim živo, polno, močno in radostno;
 • vse se mi zdi mogoče;
 • um začne misliti svetle misli;
 • svoje čustvene rane hitreje zdravim;
 • telesno se počutim popolnoma prenovljena;
 • v meni se odprejo vrata modrosti, ki mi postrežejo z uvidi in spoznanji s pomočjo katerih si odprem neskončne možnosti za naprej;
 • utrnejo se mi ideje na katere prej še pomislila ne bi;
 • lažje sem kos vaskodnevnim izzivom;
 • bolj razumem svoje odzive in reakcije in hitreje jih spreminjam;
 • sem sama sebi najboljša prijateljica;
 • čutim bojevnico v sebi, ki mi pomaga živeti s srcem.

 

V svojem normalnem stanju zavesti vidim le omejeno sliko, v zvišanem stanju pa se mi odpre popolnoma nov svet. Takrat začutim resnico svoje BITI in kaj vse zmorem.  

 

Zakaj kombinirati magične kretnje in rekapitulacijo?

Magične kretnje so gibalno – dihalne tehnike, ki imajo v sebi že zapis, kaj naredijo z energijo. Vsak niz je sestavljen iz cca. 10-12 različnih gibov, nizi pa so sestavljeni v skupine.  Poznamo npr. niz za pripravo namere, niz za maternico, niz za za odločanje, niz za podoživljanje, niz za sanjanje, niz za notranjo tišino, niz za levo in desno telo, niz moškosti (za moč), antivirusna tehnika in druge.

Naj ponazorim s primeri kako jih uporabljam:

Primer št. 1: Ko potrebujem odločnost, se lotim izvajanje kretenj iz niza »Središče za odločanje«. Takoj začutim okrepljeno grleno čakro, blokade se odstranijo in lažje izrazim, kar sem hotela.

Primer št. 2: Če čutim v telesu, da bi lahko zbolela, izvedem antivirusno tehniko. Le-ta takoj sčisti viruse iz telesa ven. Po njej prav čutim kako sem se energijsko in celično sčistila nepotrebnih energij.

Primer št. 3: Pred mano je dolg dan. Zvečer imam še eno obveznost, zato pred dogodkom naredim par tehnik za hiter dvig energije. Končam z prizemljitvijo le-te v svoja energijska središča. Dogodek izpeljem brez težav.

 

MAGIČNE KRETNJE prerazporedijo ujeto energijo, da jo lahko spet uporabim. Z »več« energije potem naredim spremembe v odzivih in obnašanju, opustim slabe navade in zasidram zdrave. Več energije mi pomaga tudi pri lažji izpeljavi  namer, ki sem si jih zadala, še dodaten učinek pa je notranja pomiritev.

REKAPITULACIJA je po drugi strani sedeča, kontemplativna tehnika. Povrne izgubljeno energijo iz preteklosti, ozdravi čustvene travme, pokaže ti kaj se je v nekem dogodku dejansko dogodilo z vsemi vpletenimi in ti odpre drugačen pogled na celotno situacijo.  Pri izvajanju tehnike se dogodi več stvari:
– ujeta energija iz preteklosti se prečisti in vrne v naše energijske centre ali čakre;
– energijo, ki smo jo mi vzeli, se prav tako (očiščena) vrne lastniku;
– z njo dobimo vpogled zakaj se nam neke stvari v življenju sploh dogajajo;
– košček po košček zapremo svoje luknje v avri in tako naša energija ne odteka več, ampak ostaja v našem energijskem polju in nas polni, zdravi in podpira pri vseh stvareh, ki jih delamo.

 

“Z rekapitulacijo sem se prvič srečal pred kratkim pri Leticiji. Moji prvi občutki so bili zelo dobri in pozitivni. Na prvi sem pri prečiščevanju imel tudi bolečine, a so z predihavanjem izvodenele, nastopil je mir in energija je tako tekla in me polnila, da so bili res enkratni občutki. Po rekapitulaciji sem se počutil lahkotnega, kot da sem prenovljen. Po prvi izvedbi, ki je bila pod vodstvom Leticije, sem to isto prakticiral doma, časovno od 20 do 30 minut, občutki podobni, a manj intenzivni. Spet odvisno od počutja in kake dogodke predelujem. Se pa po vsaki počutim veliko bolje z več energije in lahkotnejšega srca. Izvajam jo dnevno in lahko rečem, da mi je prinesla novo svežino v vsakodnevna opravila. Po vsaki izvedbi čutim kako se mi vrača izgubljena energija.«

Samo, 50 let

Se tudi ti želiš naučiti magičnih gibov in diha, ki obnavlja tvojo energijo?

Potem se mi v l. 2020/21 pridruži 1 x na mesec v Ljubljani. Delavnice bodo razdeljene po tematikah, učili pa se bomo tehnik iz knjige Magične kretnje (Carlos Castaneda, 1998) in tiste, ki jih v knjigi ni. Vsakič bomo tudi dlje časa rekapitulirali in s tem obnavljali energijske zaloge ter odšli domov poživljeni in polni energije.

TERMINI 1-DNEVNE DELAVNICE 2020/21

Oktober 2020, sobota 24.10. od 9.00-17.00

Kaj so magične kretnje in kaj je rekapitulacija?, izvedba magičnih kretenj – priporočila in osnove, učenje prvega niza »Za pripravo namere«, rekapitulacija in pisanje seznama, zen ali komora.

November 2020, sobota 21.11. od 9.00-17.00

Pomembnost maternice in zakaj lahko tudi moški izvajajo tehnike za maternico?, obnova Niza za pripravo namere, učenje niza Za maternico (primerna tudi za moške),  rekapitulacija obnove naše spolne energije, komora za združitev 4 teles.

December 2020, sobota 26.12. od 9.00-17.00

Obnova tehnik za maternico, Učenje niza za Podoživljanje, rekapitulacija l. 2020, pisanje namer za 2021, sidranje energije v svoje projekte, vodena meditacija.

Januar 2021, sobota 16.1. od 9.00-17.00

Ponovitev niza za pripravo namere, izvedba niza za maternico in podoživljanje,  med vsako posamezno tehniko delamo rekapitulacijo, vodena meditacija.

Februar 2021, sobota 6.2. od 9.00-17.00

Zakaj izvajamo tehnike za odločanje in kdaj?, učenje niza za odločanje, rekapitulacija, ponovitev ostalih nizov, komora za regeneracijo.

Marec 2021, sobota 13.3. od 9.00-17.00

Kaj je notranji dvogovor in kako ga zaustavimo, tehnike za sproščanje napetosti okoli glave, učenje niza za notranjo tišino, rekapitulacija, umiritev z zenom ali vodeno meditacijo.

April 2021, sobota 10.4. od 9.00-17.00

Kaj predstavlja levo telo in kaj desno?, učenje niza tehnik za levo in desno telo, rekapitulacija, ponovitev tehnik.

Maj 2021, sobota 22.5. od 9.00-17.00

Zakaj niz moškosti delajo tudi ženske?, ponovitev niza za levo in desno telo, učenje Niza moškosti, rekapitulacija, vodena meditacija.

Junij 2021, sobota 12.6. od 9.00-17.00

Kako zavestno sanjamo?, tehnike za sanjanje, rekapitulacija, ponovitev tehnik za moškost, rekapitulacija, vodeno sproščanje, zaključek.

 

LOKACIJA: Društvo Višja Vibracija, C. Andreja Bitenca 68, Ljubljana.

Opozorilo: kretnje ne smejo izvajati osebe s psihičnimi motnjami, osebe, ki jemljejo antidepresive in osebe, ki uživajo drogo in alkohol!

IMAŠ VPRAŠANJE? V LEVEM POLJU IZPOLNI OBRAZEC ALI MI POŠLJI E-SPOROČILO NA INFO@ZENERGIJOZIVIM.SI

5 + 14 =

CENIK DELAVNIC

 • POSAMIČNA DELAVNICA = 100,00 eur + 22% ddv= 122,00 eur
 • ZAKUP 9 –ih DELAVNIC: priznamo 10% popusta.

*Plačaš lahko v 3 obrokih, prvi obrok, pred pričetkom 1. delavnice, 2.obrok decembra, 3. obrok marca 2021.

Celoletno šolo MAGIČNIH KRETENJ IN REKAPITULACIJE bom vodila Leticija Fortin, pisateljica in ustanoviteljica meditacijskega centra Z energijo živim v Kopru, z 15-letnimi izkušnjami z magičnimi kretnjami in rekapitulacijo. V l. 2019 sem v samozaložbi izdala knjigo Z energijo živim, po kateri sem poimenovala tudi svoj center za dvig zavesti in delo z energijo. Svoje obširno znanje predajam preko delavnic, individualnih terapij in tečajev po vsej Sloveniji.

Naročite se na naše novice

Naročite se na naše novice

Pridružite se našemu poštnemu seznamu, če želite prejemati najnovejše novice in posodobitve naše ekipe.

Uspešno ste se naročili!