fbpx

Zakaj izgubljaš ENERGIJO in kako si jo POVRNEŠ?

Ljudje v svojem pogovoru pogosto uporabljamo besedo energija npr., ko rečemo „Danes sem pa čisto brez energije “ ali pa „Ta mi je pa spil vso mojo energijo“. Že iz tega lahko sklepš, da v medsebojnih odnosih med nami teče neka nevidna sila, ki poganja vse nas.

Človek se rodi z določeno količino energije, ki jo tekom življenja uporablja. Če jo uporablja skrbno in z zavestjo, mu je nikoli ne zmanjka, v nasprotnem primeru pa ko z njo ravna nezavedno, pa jo vse bolj razpršuje iz svojih energijskih središč-čaker. Ko je nima več, začne telo črpati energijo iz organov in celic, katere se “obrabijo” in zbolijo in tako lahko pride do različnih bolezni.

Vsako bitje ima svojo avro in čakre. Avra je kot nek zaščitni plašč, preko katerega se naše energije medseboj izmenjujejo, čakre pa so locirane na fizičnem telesu in so zadolžene za dobro delovanje notranjih organov in celotnega energijskega sistema.

Preko avre dobivaš sporočila iz okolice, začutiš lahko ali je oseba napeta, sproščena, nasilna ali mirna. Avra deluje kot nek podaljšek telesa, s to razliko, da z njo zaznavaš energijo, medtem ko s telesom zaznavamo z dotikom, okusom, sluhom vonjem in otipom. Vse skupaj se tako sestavi v smiselno celoto-informacije, ki ti povedo lahko marsikaj o tebi in ljudeh s katerimi imamo interakcije.

Energijo nehamo izgubljati takrat, ko začnemo raziskovati svoje energijske odtoke. In kje jo dejansko izgubljamo?
• ko o nekom preveč časa razmišljamo;
• kadar negativno razmišljamo o sebi ali drugih (obsodbe, obtoževanje, obrekovanje);
• če ne izrazimo svojih čustev ali jih zadržujemo;
• ko se jezimo naglas ali v mislih na druge in ne sprejmemo določene situacije;
• kadar sanjarimo;
• če ne spoštujemo lastnih dogovorov in odločitev;
• pri nezavednem spolnem odnosu, ki temelji zgolj na užitku;
• pri drugih užitkih, s katerimi polnimo notranjo praznino;
• kadarkoli delamo proti sebi;
• pri opravljanju dela, ki ga sovražimo ali ne sprejemamo;
• ko smo v močni čustveni reakciji (strah, jeza, depresija, evforija, zamera …).

Kaj narediti, da nehamo zgubljati svojo dragoceno energijo?

1. korak: ODLOČITEV – najprej se odločiš, da želiš nehati izgubljati energijo;
2. korak: PREGLED – pregledaš področja kje ti uhaja največ tvoje energije;
3. korak: OZAVEŠČANJE- vprašaj se kaj imaš od tega in zakaj to podpiraš, kljub temu, da bi lahko živel/a bolj kvalitetno;
4. korak: IZLOČANJE – začni “izločati” napačne načine delovanja (razmišljanja, čustvovanja), ki ti trenutno prinašajo največ škode in se od njih energijsko odveži z močjo lastne odločitve;
5. korak: VRAČANJE ENERGIJE – povrni si energijo, ki si jo izgubil/a s tem načinom delovanja;
6. korak: PREPREČITEV NADALJNJIH IZGUB – opazovanje svojih misli, občutkov in dejanj in ravnanje v skladu z pridobljenimi spoznanji;
7. Korak: DELUJ IN VZTRAJAJ – iz dneva v dan deluj v novi smeri in išči načine, ki te ohranjajo v ravnovesju, delaj na dvigu osebne ravni energije, da boš lažje izpeljal/a zadane namere.

Želim ti veliko uspeha in osebnega napredka pri smotrni uporabi svoje energije, saj je le-ta za vsakogar od nas neprecenljiva.

Nazaj

Naprej

Naročite se na naše novice

Naročite se na naše novice

Pridružite se našemu poštnemu seznamu, če želite prejemati najnovejše novice in posodobitve naše ekipe.

Uspešno ste se naročili!